Ayak Bakımı

02-04-2018 15:19
Ayak Bakımı

Baş’tan ayağa bakımlı 5 adımla güzel ayaklara ulaşın!

Yaz, güneş, açık moda – buna tabii ki ayaklarınızı gösterebileceğiniz açık ayakkabılar da dahildir. Dolayısıyla bakımlı bir görünüş önemlidir. Beş adımla güzel ayaklara ulaşın – bunun nasıl olacağını biz gösteririz.
  • Ayak banyosu
    Ayak banyosu rahatlatır ve kan dolaşımını destekler ve böylece yorgun ayakları yeniden canlandırır. On dakika tamamen yeterlidir; cildinizi tahriş etmeyin. Suyun içine çeşitli bileşenler atabilirsiniz. Bilhassa uçucu yağlar - portakal, lavanta veya melisa – yalnız bakım değil aynı zamanda hoş bir koku oluşturur. Banyo bitip de cildiniz yumuşadıysa ayak peeling’i yaparak nasırlarınızı alabilirsiniz. Ayaklarınızı iyice kurulamayı unutmayın ve nemlendirici kremlerle de bakımı sonlandırın.
  • Masaj
    Ayak masajı mükemmel rahatlama sağlar ve bütün vücudunuza enerji verir. Bilhassa refleks bölgeleri masajı bu konuda başarılı olmuştur. Bunun için tecrübeli terapistlerin yanı sıra kolayca uygulanabilecek yöntemler de mevcut: eklem yerinin etrafına daire şeklinde masaj yaparsınız. Ayak tabanını ise yumruğunuzla boyuna masaj yapın. Ayak parmakların arasına ise yeterli basınçla masaj uygularsınız. En önemli nokta ise ayak tabanının ön bölümünde etli bölgelerin arasında yer alır: başparmağınızı eğerek oradaki yumuşak bölgeye küçük daire hareketleriyle masaj uygularsınız.
  • Jimnastik
    Ayak banyosu ve masaj kaslarınızı gevşetip yumuşattı – birkaç egzersizin tam zamanı. Ayak parmaklarınızı teker teker kavrayıp basıp çevirin. Sonrasında parmaklarınızı uzatın ve ayırıp birleştirin. Onlarla bir klavye kullanır gibi hareket edin. Sonunda da parmaklarınızla bir şeyleri tutmak ister gibi, örneğin bir kağıt parçasını büzüştürüp yırtar gibi hareket edin.
  • Tırnak bakımı
    Şimdi ayaklarınız zinde, cildiniz hoş ve yumuşak – bir tek tırnaklar kaldı. Törpülemek kesmekten çok daha iyidir, böylece tırnak kenarlarındaki kesiklik ve çatlaklıkları önlersiniz. Tırnakların törpülenmesi size fazla uzun gelirse tırnak makası kullanıp devamında törpü kullanın. Tırnak eti rahatsız ettiği durumlarda dikkatli olun: tamamen kesildiğinde oluşan yara mikrop kapabilir. Bu yüzden tırnak etlerini yumuşatıp dikkatli bir şekilde geri itersiniz.
  • Oje sürmek
    Ojeli tırnaklar her zaman dikkat çekicidir – eğer rengini iyi sürdüyseniz tabii. En iyisi ojeyi yan yana ve tırnakların boyuna şerit şeklinde sürmektir. Sürdüğünüz ojenin kalınlığı ne kadar ince olursa o kadar iyidir. Renkli ojenin üzerine kesinlikle rengin atmasını engelleyen bir iki özel kat daha sürmeniz gerekir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.